Båtmäklare bytte råd med mig i Stockholm.

Jag arbetar som juridisk rådgivare och var nyligen i Stockholm på en båtmässa. Där träffade jag på en båtmäklare och det kom sig så att vi utbytte en del råd med varandra. Han övertygade mig om varför jag skulle anlita en båtmäklare och jag gav honom en del råd angående lite annat.

Den första förfrågan – En professionell mäklare kommer att lyssna noga på dina önskemål och behov, och hjälper dig att avgöra om båten du ringer till är rätt båt för dig till bästa värde. De kan objektivt berätta om fartygets skick innan du bestämmer om du vill spendera din tid att titta på båten. De kommer att hjälpa dig att avgöra om det finns liknande båtar på ​​marknaden, historien om båten, hur länge det har funnits på marknaden, och motivationen hos säljaren. Vem som helst kan slå upp frågar priserna på båtar, men det tar en professionell mäklare att ha en intim kännedom om rådande marknadsförhållanden, en förtrogenhet med liknande båtar, och information om de senaste försäljningspriserna och tid på marknaden.

En professionell mäklare kan hjälpa sina köpare besluta om en realistisk erbjudande som ökar chanserna för att köpa en begagnad båt för ett rättvist och rimligt pris, och de delar som behövs för att skydda dina intressen. Din mäklare förbereder ett erbjudande att köpa för din underskrift. Den bör klargöra villkoren för försäljningen inklusive skyldigheter som du och säljaren har samtyckt till, och när dessa skyldigheter kommer att uppfyllas. Du gör också en god tro insättning på båten, vanligtvis placeras i deposition, och med förbehåll för provtur och undersökning.

Jag ska snart upp på jobb i dit igen och tänkte då kontakta en båtmäklare i Stockholm. Stockholm marin kan hjälpa mig med att hitta rätt båt för mig.