Tandläkare och tandvård goda råd är dyra

Modern tandvård

Det var mellan 1650 och 1800 som vetenskapen om modern tandvård utvecklades. Den engelska tandläkaren Thomas Browne gjorde en tidig tandobservation med karaktäristisk humor. i sitt Brev till en vän .. Tandvård i Sverigen finns hos din tandläkare i Lund piggco.se.

De egyptiska mumier som jag har sett, har fått sina munnar öppna, och något gapande, vilket erbjöd ett bra tillfälle att se och iaktta sina tänder, där ’tis inte easie att hitta någon som vill eller skämda: och därmed i Egypten, där en man praktiseras men en drift eller sjukdomar utan om enskilda delar måste det nödvändigtvis finnas en karg Profession att begränsa åt den för ritning av tänder, och lite bättre än att ha varit tand låda åt kung Pyrrhus, som hade, men två i hans huvud .

Den franska kirurgen och blivande tandläkare Pierre Fauchard blev känd som ”fadern av modern tandvård”. Trots begränsningarna i de primitiva kirurgiska instrument under det sena 17 och tidiga 18-talet Fauchard var en mycket skicklig kirurg som gjort anmärkningsvärda improvisationer av dentala instrument, ofta anpassar verktyg från titta beslutsfattare, juvelerare och även frisörer, att han trodde skulle kunna användas i tandvård. Han introducerade tandfyllningar som behandling för hål i tänderna. Han hävdade att sockerderivat syror som vinsyra var ansvariga för karies, och föreslog också att tumörer som omger tänderna i tandköttet, kan visas i de senare stadierna av karies.